C.F. Møller Architects @cfmoller_architects

cfmoller_architects

C.F. Møller Architects C.F. Møller Architects is one of Scandinavia’s leading architectural firms; with 90 years of award winning work in the Nordics and worldwide.

C.F. Møller Architects (@cfmoller_architects) Recent Photos and Videos

  • #Happy to share this proposal that received a 2. prize in the international competition for a new residential tower in Hamburg.

The residential tower Neuländer Quarre is a bright, high-quality and exclusive residency. It has an outstanding architecture that reflects the maritime atmosphere and with its silhouette appears cubic and precise but lively at the same time. 
The residential tower located in Harburg inland port in Hamburg has an outstanding architecture that stands in the extension of the former industrial harbor and reflects the special location with its mixture of a maritime atmosphere and a relic from a vanished time. The silhouette of the building appears cubic and precise but at the same time lively and is a striking landmark related to the other towers and silos of the district. The rhythmic wrapping with continuous balconies behind a level of white supports in a colossal order gives the facade a filigree, vertical appearance, and breaks down the volume of the residential tower to a human scale. These outdoor spaces are understood as an extension of the living space with glass balustrades that provide both weather protection and openness with maximum visual contact.

The building has a total of 190 residential units with two, three or four rooms. All units are attractive and functional and have a clear height of 2.80 m which creates a generous feeling of space and gives each unit a unique view over the city and harbor. Terrazzo concrete elements and light Norwegian granite, combined with window frames in bronze, gives the building a timeless, robust and exclusive appearance. An arcade is placed at the foot of the tower that with its transparently design refers to the surface of the water. In addition to the entrance area the café and other rental spaces are guaranteeing liveliness and urban life on the ground floor.

Client: CG Gruppe AG

#ImproveLifeforPeopleandPlanet #cfmollerarchitects #architecture #deutschland #harburg #hamburg #danisharchitecture #germanarchitecture #scabdinavianarchitecture #render #cgi #renderart #architecturerender #tower #residential #hochhauser #architektur #archdaily #archilovers #baunetz #detail #dezeen #w
  • #happy to share this proposal that received a 2. prize in the international competition for a new residential tower in Hamburg. The residential tower Neuländer Quarre is a bright, high-quality and exclusive residency. It has an outstanding architecture that reflects the maritime atmosphere and with its silhouette appears cubic and precise but lively at the same time. The residential tower located in Harburg inland port in Hamburg has an outstanding architecture that stands in the extension of the former industrial harbor and reflects the special location with its mixture of a maritime atmosphere and a relic from a vanished time. The silhouette of the building appears cubic and precise but at the same time lively and is a striking landmark related to the other towers and silos of the district. The rhythmic wrapping with continuous balconies behind a level of white supports in a colossal order gives the facade a filigree, vertical appearance, and breaks down the volume of the residential tower to a human scale. These outdoor spaces are understood as an extension of the living space with glass balustrades that provide both weather protection and openness with maximum visual contact. The building has a total of 190 residential units with two, three or four rooms. All units are attractive and functional and have a clear height of 2.80 m which creates a generous feeling of space and gives each unit a unique view over the city and harbor. Terrazzo concrete elements and light Norwegian granite, combined with window frames in bronze, gives the building a timeless, robust and exclusive appearance. An arcade is placed at the foot of the tower that with its transparently design refers to the surface of the water. In addition to the entrance area the café and other rental spaces are guaranteeing liveliness and urban life on the ground floor. Client: CG Gruppe AG #improvelifeforpeopleandplanet #cfmollerarchitects #architecture #deutschland #harburg #hamburg #danisharchitecture #germanarchitecture #scabdinavianarchitecture #render #cgi #renderart #architecturerender #tower #residential #hochhauser #architektur #archdaily #archilovers #baunetz #detail #dezeen #w
  • 989 0 1 month ago
  • Dynamic and Sustainable Landscape. ‘The Heart’ is Ikast's new activity and gathering point, and it is buzzing with life from pupils at the International School Ikast-Brande and many other users who utilise the multi-use hall, the reflection room, the street-sport hall etc. 
The activity band around the entire building is a dynamic and sustainably designed landscape that connects ‘The Heart’ with the surrounding schools, creating space for activities all around the building. They are based on users' wishes and needs, and can be used in interaction with the building’s interior, or independently.
The activity band and the activities themselves have been designed to be as flexible and spatial as possible.

The aim is for each activity to have at least a dual function and preferably several functions, and for the composition and design to inspire informal meetings, organisation of spontaneous events and friendships between people of different ages, nationalities and circumstances. The activities and facilities include skate and BMX bowls, running slopes, cycling pump tracks, a multipurpose track, a sandpit with volleyball, outdoor fitness and parkour, a pétanque court and a campfire site. Photo: @adammork 
The project achieves a natural transition around ‘The Heart’ – between an urban landscape along the main road Vestergade and a greener landscape extending towards undisturbed forest and fields to the south, around a new rainwater lake. 
#ImproveLifeforPeopleandPlanet #cfmollerarchitects #cfmøller #cfmollerlandscape #landscape #urbanism #sustainable #activity #school #skole #hjertetiikast #theheart #internationalschool #bmx #parkour #skate #dezeen #archilovers #archdaily #architecture #danisharchitecture #danishlandskape #ikast #ikastbrande #danskarkitektur #scandinavianarchitecture
  • Dynamic and Sustainable Landscape. ‘The Heart’ is Ikast's new activity and gathering point, and it is buzzing with life from pupils at the International School Ikast-Brande and many other users who utilise the multi-use hall, the reflection room, the street-sport hall etc. The activity band around the entire building is a dynamic and sustainably designed landscape that connects ‘The Heart’ with the surrounding schools, creating space for activities all around the building. They are based on users' wishes and needs, and can be used in interaction with the building’s interior, or independently. The activity band and the activities themselves have been designed to be as flexible and spatial as possible. The aim is for each activity to have at least a dual function and preferably several functions, and for the composition and design to inspire informal meetings, organisation of spontaneous events and friendships between people of different ages, nationalities and circumstances. The activities and facilities include skate and BMX bowls, running slopes, cycling pump tracks, a multipurpose track, a sandpit with volleyball, outdoor fitness and parkour, a pétanque court and a campfire site. Photo: @adammork The project achieves a natural transition around ‘The Heart’ – between an urban landscape along the main road Vestergade and a greener landscape extending towards undisturbed forest and fields to the south, around a new rainwater lake. #improvelifeforpeopleandplanet #cfmollerarchitects #cfmøller #cfmollerlandscape #landscape #urbanism #sustainable #activity #school #skole #hjertetiikast #theheart #internationalschool #bmx #parkour #skate #dezeen #archilovers #archdaily #architecture #danisharchitecture #danishlandskape #ikast #ikastbrande #danskarkitektur #scandinavianarchitecture
  • 947 0 1 month ago
  • C.F. Møller Design, in collaboration with HOLMRIS B8, is launching a new series of break and zone furniture called Central Station. The new series is designed for creating zones in offices, learning environments, hotels or restaurants for optimum use of space. Here seen at the Trends & Traditions fair in Copenhagen with more than 4000 visitors.

Central Station caters for the call for a new type of furniture to accommodate businesses’ need for agile adaptation, whilst at the same time supporting an office layout tendency towards classical work zones merging with social zones and new ways of working.

classical work zones merging with social zones and new ways of working.

Central Station’s basic concept comprises a cast aluminium gable – sheets of ‘x’ veneer with a linoleum surface and a bench. Various types of accessories are also available. There are an infinite number of ways arrangements can be changed and expanded, and together they form a spatial interior landscape. Without using any tools, the various elements of the series can be moved around and combined as needed for storage, standing areas, meeting tables, upholstered seating, airports, hotspots, counters, coffee bars, seating etc. Photo: Peter Sikker

#ImproveLifeforPeopleandPlanet #cfmollerarchitects #cfmollerdesign #cfmøllerdesign #centralstation #holmrisb8 #furniture #living #officefurniture #trendsandtraditions #zonefurniture #interior #danishdesign #architecture #designlovers #danskdesign #interiordesign #lounge #officeinterior #learning #danskdesign
  • C.F. Møller Design, in collaboration with HOLMRIS B8, is launching a new series of break and zone furniture called Central Station. The new series is designed for creating zones in offices, learning environments, hotels or restaurants for optimum use of space. Here seen at the Trends & Traditions fair in Copenhagen with more than 4000 visitors. Central Station caters for the call for a new type of furniture to accommodate businesses’ need for agile adaptation, whilst at the same time supporting an office layout tendency towards classical work zones merging with social zones and new ways of working. classical work zones merging with social zones and new ways of working. Central Station’s basic concept comprises a cast aluminium gable – sheets of ‘x’ veneer with a linoleum surface and a bench. Various types of accessories are also available. There are an infinite number of ways arrangements can be changed and expanded, and together they form a spatial interior landscape. Without using any tools, the various elements of the series can be moved around and combined as needed for storage, standing areas, meeting tables, upholstered seating, airports, hotspots, counters, coffee bars, seating etc. Photo: Peter Sikker #improvelifeforpeopleandplanet #cfmollerarchitects #cfmollerdesign #cfmøllerdesign #centralstation #holmrisb8 #furniture #living #officefurniture #trendsandtraditions #zonefurniture #interior #danishdesign #architecture #designlovers #danskdesign #interiordesign #lounge #officeinterior #learning #danskdesign
  • 346 0 1 month ago
  • Modern Heritage. Ravnsbjerg Church from 1975. In relation to its surroundings, the church asserts itself not through size but through its weight and characteristic form. Its massive effect is accentuated by the deep cuts which separate the bell tower from the church building and by the deep embrasure over the large round window.
The church lies atop a hill still not built up on the east slope, and its distinctive form is visible from afar. But the church also constitutes a part of a small town centre with one-storey stores and children's institutions. From the little square the church appears quite low, in harmony with the small dimension of the square.
In the church’s interior the proportions, daylight and form and layout of the furnishing combine to create a solemn atmosphere. The inner walls of red brick, similar to the exterior, lend the space a certain warmth and austerity. The large 5 meter circular window opening projects daylight onto the altar and pulpit, and highlights the large wooden cross by the sculptor Erik Heide.
The organ is integrated into the space in a niche carved out of the brick mass of the walls, and the floors are red terracotta tiles. The roof and supporting structure are exposed timber. The construction of the building is very simple but the great dimensions of the brick walls and timber structures give them a special architectural significance. Photo: Torben Eskerod. 
#improveLifeforPeopleandPlanet #cfmollerarchitects #cfmøller #ravnsbjerg #church #bricks #modernheritage #timber #timberstructure #architecture #archdaily #art #arkitektur #danskarkitektur #danisharchitecture #scandinavianarchitecture #churcharchitecture #archilovers #dezeen #red #brickwork
  • Modern Heritage. Ravnsbjerg Church from 1975. In relation to its surroundings, the church asserts itself not through size but through its weight and characteristic form. Its massive effect is accentuated by the deep cuts which separate the bell tower from the church building and by the deep embrasure over the large round window. The church lies atop a hill still not built up on the east slope, and its distinctive form is visible from afar. But the church also constitutes a part of a small town centre with one-storey stores and children's institutions. From the little square the church appears quite low, in harmony with the small dimension of the square. In the church’s interior the proportions, daylight and form and layout of the furnishing combine to create a solemn atmosphere. The inner walls of red brick, similar to the exterior, lend the space a certain warmth and austerity. The large 5 meter circular window opening projects daylight onto the altar and pulpit, and highlights the large wooden cross by the sculptor Erik Heide. The organ is integrated into the space in a niche carved out of the brick mass of the walls, and the floors are red terracotta tiles. The roof and supporting structure are exposed timber. The construction of the building is very simple but the great dimensions of the brick walls and timber structures give them a special architectural significance. Photo: Torben Eskerod. #improvelifeforpeopleandplanet #cfmollerarchitects #cfmøller #ravnsbjerg #church #bricks #modernheritage #timber #timberstructure #architecture #archdaily #art #arkitektur #danskarkitektur #danisharchitecture #scandinavianarchitecture #churcharchitecture #archilovers #dezeen #red #brickwork
  • 1026 0 2 months ago